Tres pobles amb una mateixa proposta sostenible


La Vallalta és pot convertir en una zona de reclam eco turística en l’àmbit internacional, oferint cultura, gastronomia, artesania i senderisme.

El passat 11 de Març, va tenir lloc la primera d’una sèrie de reunions de benvinguda oficial als membres de la Associació Vallalta Experiències, reunions amb aforament limitat per la Covid. La reunió es va celebrar en “El Bosc de les idees” (Sant Cebrià de Vallalta), lloc que representa el nivell de qualitat que es pretén en aquest projecte.

A més a més de la benvinguda als nous socis, es van tractar temes com ara la necessitat d’oferir una qualitat alta en les experiències adreçades als visitants de la Vallalta.

La María José Rosa García, presidenta de Vallalta Experiències, va animar als participants a donar suport als objectius i valors de l’associació.

La doctora Diane Dodd, Presidenta de IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme) va donar el seu suport a la iniciativa i va assenyalar que la zona ha estat contínuament amenaçada amb projectes de turisme massiu, va parlar de la iniciativa «Salvem La Vallalta» que des dels seus inicis ha lluitat per la conservació d’aquest espai verd, que connecta mar i muntanya, únic espai d’aquest tipus en tot el Maresme.

Els socis, van acordar per unanimitat la necessitat d’un turisme alternatiu, de qualitat i exclusiu, i que la manera de gestionar-lo, és donar visibilitat i oportunitats a artesans locals, productors locals d’aliments a petita escala, persones creatives i artistes que viuen en la zona.

La Sandra Mares, vicepresidenta de Vallalta Experiències, va posar l’accent en l’excepcional diversitat de cultures i talents que conviuen a La Vallalta, i va explicar que l’objectiu és elaborar una guia la qual tinguin cabuda totes aquestes propostes amb la finalitat de promoure esdeveniments d’alta qualitat.

Vallalta Experiències cerca artistes, artesans, músics, guies de senderisme, proveïdors d’allotjaments, productors locals i restauradors que desitgin unir-se a aquest projecte.

Sobre Vallalta Experiències

Proposem potenciar l’única zona que connecta mar i muntanya que queda en el Maresme, i uneix els tres pobles, Sant Iscle, Sant Cebrià i Sant Pol.
La Vallalta té recursos naturals reconeguts, gastronomia, productes locals, propostes culinàries típiques, artesans, artistes, etc. De manera que podem oferir un ventall de propostes culturals, literatura, música, teatre, i tallers artesanals amb una diversitat cultural local i internacional… i tot això en un entorn natural únic en el Maresme.
Som una associació sense ànim de lucre que cerca productors locals, artesans, artistes de qualsevol àmbit de la cultura, empreses de l’hostaleria i gastronomia, i persones creatives de la Vallalta, que vulguin unir-se i participar amb una proposta de sostenibilitat i de qualitat per la Vallalta.
Si vols formar part de aquesta iniciativa, crear noves oportunitats i sinergies entre nosaltres, fes-te soci!