Activant valors de l’economia circular a la Vallalta

Guies, talleristes, artistes amb l’excepcional diversitat de cultures i talents poden ajudar a activar l’economia circular a La Vallalta.

El passat 29 d’abril, va tenir lloc la tercera i última sessió informativa de benvinguda oficial als nous socis i a tothom que vulgui formar part de l’Associació Vallalta Experiències.

La reunió es va celebrar a l’Escola d’Hoteleria de Sant Pol, tenint per amfitrió el Director de l’escola i membre de l’associació, Lluis Serra. Es va explicar que l’Associació, a part de ser una important eina per a conservar la zona, també podria ajudar a reactivar l’activitat del sector de la restauració de la zona, tant castigat per la pandemia.

Sandra Mares, Vicepresidenta de Vallalta Experiències va explicar que fins ara hem estat en un procés de descobrir el potencial creatiu que hi ha a La Vallalta. Més endavant es consolidarà tota la informació per oferir tallers, concerts i rutes de senderisme als visitants de la zona.

La María José Rosa García, Presidenta de Vallalta Experiències, va explicar que amb tot el que tenim, La Vallalta es pot convertir en una zona de reclam eco turístic en l’àmbit internacional, oferint cultura, gastronomia, artesania i senderisme.  Opinió compartida amb L’Ana Losantos, Regidora de Cultura de Sant Pol que es va reunir amb la junta abans de la reunió amb l’objectiu de conèixer el projecte de més a prop i donar suport des de l’Ajuntament de Sant Pol.

A més a més de la benvinguda als nous socis a la reunió es van tractar temes com les quotes dirigides als membres, indispensable para la implicació dels socis i necessari per la sostenibilitat de la associació. També es va tractar sobre la remuneració dels talleristes; les possibles maneres de col·laborar amb productors locals i empreses de la restauració. Eva Lleonart (escriptora), un nou membre de Vallalta Experiències va insistir que és molt important fer difusió per la adhesió de nous socis, i entre tots, compartir despeses per garantir el bon funcionament de l’Associació.

L’Associació vol oferir una proposta que entri dins el concepte d’economia circular – per poder beneficiar a totes les petites, mitjanes i microempreses de la zona. Però fa falta oferir una alta qualitat en les experiències adreçades als visitants de la Vallalta.

Es va animar als participants a donar suport als objectius i valors de l’Associació.

La doctora Diane Dodd, Presidenta de IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme) va mostrar el seu suport a la iniciativa i va assenyalar altres exemples de APPS, Portals i guies turístiques que juntes han promogut zones territorials a través d’una alta gamma d’experiències.

Els socis, van acordar per unanimitat la necessitat de treballar tots junts per poder donar a conèixer La Vallalta. 

Vallalta Experiències cerca artistes, artesans, músics, guies de senderisme, proveïdors d’allotjaments, productors locals i restauradors que desitgin unir-se a aquest projecte. Si vols formar part d’aquest projecte pots informar-te en la pàgina web: http://www.vallaltaexperiencies.org, a la botiga km0 de Sant Cebrià o bé contactar amb la Presidenta.

Sobre Vallalta Experiències

Proposem potenciar l’única zona que connecta mar i muntanya que queda en el Maresme, i uneix els tres pobles, Sant Iscle, Sant Cebrià i Sant Pol.
La Vallalta té recursos naturals reconeguts, gastronomia, productes locals, propostes culinàries típiques, artesans, artistes, etc. De manera que podem oferir un ventall de propostes culturals, literatura, música, teatre, i tallers artesanals amb una diversitat cultural local i internacional… i tot això en un entorn natural únic en el Maresme.
Som una associació sense ànim de lucre que cerca productors locals, artesans, artistes de qualsevol àmbit de la cultura, empreses de l’hostaleria i gastronomia, i persones creatives de la Vallalta, que vulguin unir-se i participar amb una proposta de sostenibilitat i de qualitat per la Vallalta.
Si vols formar part de aquesta iniciativa, crear noves oportunitats i sinergies entre nosaltres, fes-te soci!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s